Cand si ce lumini de la masina ta trebuie sa folosesti?

Daca si tu te numeri printre persoanele ne-experimentate sau incepatoare in ceea ce priveste arta sofatului probabil vei fi nevoit sa cauti diverse informatii care sa te ajute in acest sens. De asemenea in acest articol vei descoperi cateva notiuni interesante despre tipul de lumini pe care trebuie sa le folosesti pentru masina ta, dar si momentul cand trebuie sa utilizezi aceste lumini sau sa le schimbi cu altele daca este cazul. Mai exact vei afla rolul fiecarei lumini in parte, lumini precum:
faza lunga;
faza scurta;
proiectoarele de ceata;
Bineinteles aceste lucruri sunt importante de stiut mai ales daca te gasesti intr-o situatie care necesita cunoasterea acestor lucruri, dar si cum poti schimba anumite elemente pentru ca aceste tipuri de lumini sa functioneze in permanenta.
Faza lunga este tipul de lumina pe care il folositi pe timp de noapte, dar trebuie mentinut faptul ca in momentul in care folositi faza lunga nu trebuie sa aveti in apropiere si alte masini pe sensul opus in momentul in care va aflati pe carosabil. De asemenea faza lunga se utilizeaza cu scopul de a complete faza scurta, cu rolul de a avea parte de o vizibilitate buna in zonele slab luminate.
Faza scurta este acel tip de lumina pe care trebuie sa il utilizati ori de cate ori porniti cu masina la drum. Cu siguranta acesta este unul dintre lucrurile principale pe care o sa vi-l insusiti intr-un timp foarte scurt si cat mai repede posibil. Am putea spune ca il puteti invata chiar din primele lectii pe care le aveti cu instructorul auto.
Pe de alta parte nu cred ca mai este nevoie sa explicam ce sunt proiectoarele de ceata si cand anume se folosesc acestea, mai ales ca insasi denumirea va poate induce principalul lor rol. Insa este foarte important sa stiti cateva informatii despre cum puteti schimba farurile sau cand trebuie sa ajungi cu masina la service in cazul in care ai sesizat probleme la sistemul de iluminat.
Iar daca inca nu stii care sunt cauzele principale pentru care trebuie sa schimbi farurile in sectiunea de mai jos vei gasi cateva din principalele motive:
farurile sunt matuite;
au geamul spart sau crapat;
becul se poate arde (aceasta este una dintre cele mai usoare probleme, intrucat becul se poate schimba usor);
pot aparea probleme tehnice mult mai complexe la sistemul de iluminare;
In functie de ceea ce aflati de la cei de la service puteti sa va orientati catre solutionarea acestei probleme. Daca problema este una usoara cum este cea legata de bec nu trebuie sa va ingrijorati prea tare, mai ales ca pretul unui asemenea bec nu este unul foarte mare incat sa nu ti-l poti permite. Dar daca problemele sunt putin mai complicate ai putea sa-ti rezolvi problema foarte simplu avand in vedere achizitionarea acelor piese din parcurile de dezmembrari.
Chiar daca aici gasesti piese second-hand, costul lor nu este foarte ridicat si iti pot fi de ajutor. Bineinteles ai si varianta in care sa remediezi problema prin reparatiile aferente ale acelui far, dar asta poate aduce si complicatii.
In final daca iti socotesti cheltuielile vei observa ca una dintre solutiile optime se rezuma la achizitionarea de piese din parcurile de dezmembrari, si asta indiferent de problema care apare, caci nu de fiecare data vei avea probleme numai cu sistemul de iluminare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *