Ce tip de frana trebuie sa folosesti si in ce tip de situatii?

Se prea poate ca intr-un anumit moment sa fii avut parte de situatii limita in care trebuia sa te decizi ce actiune sa intreprinzi pentru a putea evita un anumit accident sau o mica tamponare. Insa pentru a trece cu bine de toate aceste incercari trebuie sa-ti cunosti foarte bine automobilul pe care il conduci si de ce nu tot ce tine de sistemul de franare.
Mai exact sa stii care sunt acele situatii ce iti impune utilizarea franei de motor sau a franei de picior. Unul dintre cele mai frecvente cazuri este strict legat de accelerarea masinii, ca mai apoi la semafor sa treci la franarea brusca.
Probabil ca ai observat si tu asta de nenumarate ori, mai ales in zille si intervalul orar intens circulat. Numai ca foarte putine persoane stiu ca acest tip de practica este unul daunator pentru intregul tau sistem de franare. Cu toate astea se pare ca oamenii nu iau in calcul o astfel de problema si continua cu acest tip de a conduce, fara sa se mai gandeasca si la consecinte sau la faptul ca vor fi nevoiti sa cumpere alte piese pentru a le schimba pe cele vechi.
O buna parte dintre oamenii folosesc acest tip de condus “agresiv”, doar pentru a ajunge la timp in locul unde au treaba, in schimb altii asa s-au obisnuit sa conduca, indifferent daca se grabesc sau nu. Se poate spune ca cei care constientizeaza cat de periculos este sa franezi in ultimu moment, nu vor face acest lucru, ba dimpotriva vor frana din timp si treptat utilizand frana de motor, in loc sa faca abuz de un stil de franare brusca pentru fiecare semafor.
Si asa cum spuneam si mai devreme ar trebui sa va ganditi ca daca aveti un astfel de stil de condus elemente importante din sistemul de franare vor fi distruse si va trebui sa le schimbati. Iar printre aceste elemente, piese, putem aminti si de urmatoarele:
furtunele de frana;
discurile;
dar si placutele de frana vor avea toate de suferit;
Astfel ca ar fi mult mai intelept sa aveti grija la stilul de condus, mai ales daca va place sa accelerati mult mai mult decat este cazul. Si mai mult decat atat puteti testa faptul ca daca veti utiliza cum trebuie frana de motor consumul automobilului vostru se poate reduce, iar asta este un lucru foarte bun.
In plus veti fi siguri ca nu veti avea parte de nici un accident sau tamponare, cel putin veti fi siguri ca nu voi l-ati produs si veti evita sa fiti prizonieri ai acestor accidente. Cu cat veti invata sa folositi sistemul de franare corespunzator cu atat nu veti mai fi nevoiti sa mergeti pe la fiecare magazin de specialitate in parte pentru a va cumpara piesele necesare. Iar acest lucru ar trebui sa-l luati in calcul mai ales in timpul sezonului de iarna, cand riscul de a fi parte intr-un accident este mult mai mare, decat pe timp de vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *