Cum arata masina viitorului?

In ziua de astazi sunt atat de multe intrebari de pus cu privire la masina viitorului, incat uitam ca lucrurile din prezent sunt intr-o continua schimbare. Cam asa se intampla si cu masinile diesel pe care le avem in acest prezent, dar care intr-o perioada mai scurta sau mai lunga de timp acestea vor fi istorie.
Avand in vedere ca pe piata s-au inmultit masinile hibride si cele electrice totul este posibil si tine doar de timpul in care doar acestea vor fi din ce in ce mai multe pe piata. Unul din factorii ce ii va face pe multi dintre proprietarii de masini diesel, masini pe motorina, sa regrete este intocmai pretul ridicat al combustibilului.
Cand pretul va creste excesiv de mult nu foarte multe persoane vor reusi sa-si mai achizitioneze combustibil pentru autoturismele lor. Un alt aspect destul de important este strans legat de piesele acestor masini care se strica intr-o perioada foarte scurta de timp. Ba mai mult decat atat daca bugetul nu iti va permite sa cumperi piese noi veti fi nevoiti sa achizitionati piese second hand provenite din parcurile de dezmembrari.
Unde stim cu totii ca de foarte multe ori functionalitatea pieselor este o loterie. Sau cu putin noroc daca stii ce tip de piese sa alegi de la dezmembrari nu vei avea parte si de alte costuri suplimentare.
Nici automobilele pe benzina nu vor avea o soarta mai buna fata de cele diesel si asta pentru ca implica aceeasi factori ca si in cazul de mai sus prezentat. Insa cea mai importanta cauza va fi cea datorata de pretul combustibilului la pompa, mai ales daca ne raportam la preturile din prezent, care sunt tot intr-o continua crestere si care nu prezinta semne ca pretul carburantului va scadea intr-o anumita perioada de timp.
In scimb daca ne raportam la masinile ce au montate un sistem GPL, acestea sunt in numar redus, atat in tara noastra cat si in tarile din Asia sau din Statele Unite. Iar daca va intrebati de ce numarul acestor masini nu creste, ei bine, probabil ca cele mai multe persoane se tem de intregul principiu de functionare al acestui sistem si de ce nu, poate ca nu isi doresc sa-si ocupe spatial din portbagaj cu o butelie. Chiar daca costul gazului este cel mai ieftin, raportat la pretul motorinei si al benzinei, asta nu inseamna ca oamenii isi vor asuma anumite riscuri. Cel putin in prezent acest lucru nu este posibil.
Se pare ca nici masinile hibride sau cele electrice nu au un viitor foarte, foarte stralucit. Chiar daca nivelul de poluare este mult mai redus decat in cazul masinilor pe benzina sau diesel, numarul acestor autovehicule nu va creste foarte mult, deoarece au un pret de vanzare destul de mare si nu foarte multi oameni si-l pot permite.
Prin urmare viitorul celei mai noi masini este incert, in special daca ne raportam la toate lucrurile de mai sus. Nimic nu este sigur, cu atat mai mult daca ne raportam la preturile ce sunt intr-o continua crestere, la siguranta acestor autoturisme sau la nivelul de poluare pe care il au anumite masini in prezent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *