Ce nu trebuie sa faci iarna cu automobilul tau?

Daca vorbim de iarna si de toate efectele si aspectele ei ar trebui sa stii ca sunt o multime de lucruri pe care tu nu ai voie sa le faci cu automobilul tau. Cu atat mai mult daca ai de gand sa conduci intr-un stil nebunesc in trafic alaturi de ceilalti participanti din traficul autohton.
In primul rand ca iarna iti cere si te supune sa fii atent la o multime de lucruri, in special daca iti place sa calci putin mai mult acceleratia, mult mai mult decat este cazul. Indiferent cat de bun sofer te crezi sunt anumite situatii in care vei pierde controlul masinii si nu vei putea sa o redresezi exact asa cum ti-ai fi dorit.
In plus de asta nu trebuie sa uiti nici de polei si nici de stratul gros de gheata (pe care il intalnesti pe alocuri), caci din cauza lor se petrec majoritatea accidentelor. Dar daca nu te avanti in cele mai periculoase manevre si mai esti si atent la urmatoarele chestiuni, cu siguranta vei sta departe de accidente si de pagubele pe care le pot crea acestea. Prin urmare ai grija sa nu faci urmatoarele lucruri:
nu lasa frana de mana trasa – probabil ca este unul dintre cele mai cunoscute sfaturi pe care l-ai auzit cel mai des si probabil ca aproape in fiecare zi pe timpul iernii. Iar acest lucru are si o explicatie destul de importanta mai ales ca pe parcursul noptii isi face simtita prezenta gerul, frigul, mai exact inghetul. Prin urmare daca tu vei trege frana de mana si o vei lasa asa peste noapte ai toate sansele ca aceasta sa inghete si sa ramana blocata. Si cu siguranta nu vrei ca a doua zi de dimineata sa te trezesti ca trebuie sa solutionezi o astfel de problema.
chiar daca te tenteaza si vrei sa ajungi mult mai repede in locul dorit fara sa mai stai la lungile cozi, nu circula cu masina pe sinele de tramvai. Nu se stie niciodata cand vei provoca un accident sau cand ceva la masina ta se va defecta si nu vei mai putea parasi acea zona.
Prin urmare vei fi supus probabil la doua actiuni pe care nu ti le doresti: fie provoci un accident, fie blochezi circulatia (si asta ar fi varianta cea mai simpla si cea mai usoara). Insa nu trebuie sa uitam ca de cele mai multe ori teribilismul unor oameni se transforma in accidente grave, ce implica si alte vieti omenesti.
nu decuple sistemele de siguranta – chiar daca pleci de la premisa ca tie nu ti se poate intampla niciodata nimic rau, nu se stie niciodata cand vei fi implicat in vreo tamponare sau accident. De aceea este bine sa pastrezi aceste sisteme de siguranta si nu sa le indepartezi de pe masina ta.
un alt lucru important pe care trebuie sa-l iei in seama ar fi acela sa nu pleci la drum cu masina plina de zapada. Chiar daca tie ti se pare ca ti-ai curatat atat cat este nevoie masina de zapada, nu trebuie sa uiti ca in trafic ai nevoie de o vizibilitate maxima pentru a evita producerea unui accident.
Poate ca toate aceste lucruri vi se par foarte marunte, dar in esenta toate acestea nu sunt altceva decat reguli si masuri de bun simt atunci cand vorbim de participarea la trafic. Bineinteles tot pe baza acestor masuri iti vei tine masina departe de reparatii si de costul unor piese pe care esti nevoit ca la un moment dat sa le inlocuiesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *